Kako promijeniti grupne dozvole u sustavu SharePoint

Vaše poslovanje je raznoliko, s različitim zaposlenicima koji igraju različite uloge. Njihove potrebe za SharePoint također će biti različite. Neki bi korisnici, primjerice, trebali moći prenijeti ili promijeniti sadržaj na web-lokaciji, dok drugi možda samo trebaju pregledavati sadržaj. Možda ćete također morati blokirati SharePoint web-mjesto ili njegove dijelove od neovlaštenih korisnika. Kako se vaše poslovanje razvija, korisnici SharePointa će se promijeniti s odlaskom nekih članova, dok će se drugi pridružiti, a neki će preuzeti nove uloge. Upravljanje grupnim dozvolama jednostavan je način da svoje korisnike SharePointa uskladite s vašim poslovanjem.

Promijenite dozvole web-lokacije

1.

Otvorite stranicu "Grupa web-lokacija". Unutar web-mjesta SharePoint, svaki korisnik je član barem jedne grupe. Prema zadanim postavkama, SharePoint ima na raspolaganju sljedeće grupe, od kojih svaka ima svoj vlastiti skup dopuštenja koje su već postavljene: Guest, Reader, Contributor, Web Designer i Administrator. Gosti imaju minimalna prava samo za pregled sadržaja. Čitatelji mogu izraditi vlastite web-lokacije, ali ne mogu mijenjati nijednu drugu web-lokaciju. Suradnici mogu dodavati, uređivati ​​ili brisati sadržaj, ali ne smiju stvarati nove popise ili knjižnice dokumenata. Web dizajneri imaju sva prava suradnika, ali također mogu mijenjati dizajn stranice i dodavati popise dokumenata i knjižnice. Administratori mogu učiniti sve web-dizajnere, ali mogu upravljati korisnicima i mogu postaviti preferencije više razine. Vaša web-lokacija može sadržavati i dodatne grupe. Možete izmijeniti dozvole bilo koje od ovih zadanih ili prilagođenih grupa.

2.

Odaberite grupu koju želite izmijeniti. Na primjer, da biste uredili dozvole grupe grupe Gost, kliknite na "Gosti".

3.

Na stranici grupe web-lokacija odaberite "Uredi dozvole grupe web-lokacija". Izmijenite prava, odaberite bilo koje pravo koje želite dodijeliti grupi i poništite odabir prava koja želite odbiti grupi. Napominjemo da se dopuštenjima pojedinačnih korisnika može upravljati na isti način.

Dodajte korisnike grupi

1.

Na stranici Postavke web-lokacije pronađite stupac "Korisnici i dozvole" i odaberite vezu "Ljudi i grupe".

2.

Kliknite "Grupe" da biste otvorili stranicu Sve grupe i pronašli grupu u koju želite dodati korisnike. Kliknite naziv grupe.

3.

U izborniku Novi kliknite "Dodaj korisnike". Potražite imena korisnika koje želite dodati. Alternativno, možete jednostavno unijeti u okvir za tekst Korisnici / grupe popis korisničkih imena, naziva grupa domena ili adresa e-pošte, pri čemu je svaka stavka na popisu odvojena točkom i zarezom.

4.

U odjeljku Dozvola odaberite "Dodaj korisnike grupi". Na padajućem izborniku odaberite grupu u koju želite dodati korisnike. Kliknite "U redu".

Uklanjanje korisnika iz grupe

1.

Na stranici Postavke web-lokacije pronađite stupac "Korisnici i dozvole" i kliknite vezu "Ljudi i grupe".

2.

Kliknite "Grupe" da biste otišli na stranicu Sve grupe i pronašli grupu iz koje želite ukloniti korisnike. Kliknite naziv grupe.

3.

Označite potvrdne okvire pokraj imena korisnika koje želite ukloniti.

4.

Iz izbornika Akcija odaberite "Ukloni korisnike iz grupe".

 

Ostavite Komentar