Kako promijeniti vlasnika iPada

IPad, tablet računalo tvrtke Apple, Inc., zahtijeva od svojih vlasnika da koriste aplikaciju iTunes za postavljanje i sinkronizaciju uređaja. Kada prvi put aktivirate iPad u aplikaciji iTunes, morate unijeti ime koje iTunes i nekoliko drugih aplikacija mogu koristiti za identifikaciju uređaja. Možete promijeniti korisnike na uređajima sa sustavom iPad u bilo kojem trenutku putem usluge iTunes.

Promjena vlasništva iPad-a je vrlo jednostavna i nakon zamjene iTunes računa za novog vlasnika, učinci će se odmah dogoditi. Postoje brojni razlozi za promjenu vlasništva, samo se pobrinite da se ne prepustite vlasništvu iPad-a dok ne budete sigurni u odluku.

Razlozi za promjenu vlasnika iPada

Promjena vlasništva može se trajno ili privremeno dogoditi. Trajne promjene zahtijevaju potpuno isključivanje usluga i isključivanje svih povezanih uređaja. Ako prodajete ili poklanjate uređaj, osigurajte da ipad ima novi početak za novog korisnika. To uključuje isključivanje iTunes računa i brisanje pohranjenih podataka na uređaju.

Privremena promjena vlasništva malo je jednostavnija s jednostavnom odjavom iz usluge iTunes i prijavom novog korisnika. Bilo koja usluga povezana s uređajem nastavit će se naplaćivati ​​osim ako ne otkažete pravilo ili ne prenesete uslugu na novi uređaj.

U konačnici, proces promjene vlasništva je jednostavan i zahtijeva vrlo malo vremena. Tipično, najintenzivniji aspekt je otkazivanje ili prijenos usluge putem mobilnog operatera.

Isključite sinkronizaciju i obrišite osobne podatke

Prije nego što ispustite iPad, uklonite sinkronizacije s bilo kojeg povezanog uređaja. Telefon, računalo i svi mogu biti sinkronizirani s uređajem. Jednostavno razdružite svaki uređaj kako biste uklonili te veze.

Zatim morate izbrisati osobne podatke. Međutim, ne ručno brišite ništa jer ste i dalje prijavljeni u svoj oblak. Brisanjem ćete ukloniti informacije iz vašeg oblaka, a zatim i s drugih uređaja.

Prvo, odjavite svoje iCloud i iTunes račune. Jednostavno kliknite Postavke, a zatim Odjavite se na ozbiljno uklonite veze s oblakom na iPadu. Mnogi se korisnici zaustavljaju i prenose vlasništvo. Trebali biste napraviti još jedan korak i obrisati sve preostale podatke na uređaju iPad.

Vratite se na postavke, zatim kliknite Općenito, a zatim Reset . Pritisnite Erase All Content and Settings kako biste potpuno izbrisali iPad za novog korisnika.

Usluga prijenosa

U ovom trenutku ipad se čita za novog korisnika. Oni se jednostavno mogu prijaviti na svoj iTunes račun da bi započeli. Jedini preostali element je aspekt usluge koji se koristi za prijenos iPada na novog vlasnika .

Ako ste koristili samo iPad na WIFI-u i nikada niste povezali uslugu, daljnji koraci nisu potrebni. Ako je ipad povezan s uslugom putem SIM kartice, uklonite karticu i kontaktirajte operatera o promjeni usluge. Umetanjem kraja spajalice u rupicu koja se nalazi uz SIM ladicu kartica će se ukloniti. Karticu možete smjestiti u svoj novi iPad da biste jednostavno prenijeli postojeću uslugu na novi uređaj.

IPad povezan s uslugom bez SIM kartice zahtijevat će telefonski poziv nositelju usluge kako bi prekinula vezu s uslugom ili prenijela uslugu na novog vlasnika. Proces se razlikuje ovisno o prijevozniku usluge, ali poziv na uslugu korisnicima obično rješava promjenu.

Druga mogućnost je izravno posjetiti pružatelja usluge. Posjeti u trgovini osiguravaju da je usluga otkazana ili prenesena bez frustracija u rukovanju procesom putem telefona.

 

Ostavite Komentar